Για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 6 Ιουλίου διοργανώνεται στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας εκδήλωση ψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, σ’ ένα χώρο όπου ο πολιτισμός συναντά την ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες του τόπου μας.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Μουσικές Διαδρομές μέσα στον Χώρο και τον Χρόνο». Οι κύριοι συντελεστές της εκδήλωσης είναι η Γλυκερία, ο Μπάμπης Τσέρτος, σε φιλική συμμετοχή ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου,  σχήμα παραδοσιακής μουσικής, η χορωδία βυζαντινής μουσικής «Ο Άγιος Ιωάννης, ο Δαμασκηνός», η αντρική ομάδα της Διάστασης και λαϊκή ορχήστρα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο Βάσος Αργυρίδης.

 

Με τη συμμετοχή όλων αυτών των εξαιρετικών καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί ένα περιδιάβασμα της ελληνικής μουσικής, αρχίζοντας με βυζαντινούς ύμνους, θα συνεχίσει με μεσαιωνικά και παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και όλου του Ελληνισμού και θα καταλήξει με μια εκτενή παρουσίαση λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών.

Η οργάνωση της φετινής εκδήλωσης γίνεται από το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας (της ΗellenicCopperMinesLtd) και τις  εφτά κοινότητες που το περιβάλλουν, ακριτικές και προσφυγοποιημένες.Η συναυλία διοργανώνεται σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεταλλείου, σ΄ ένα περιβάλλον ειδυλλιακό που σε συνδέει άμεσα με την ιστορία και την παράδοση. Η εκδήλωση που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού θα αρχίσει στις 8:30μμ.Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης έχει αποφασίσει όπως όλες οι εισπράξεις από την πώληση των εισιτηρίων διατεθούν για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Μόρφου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχουν διευθετήσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων, μεταφοράς στο συναυλιακό χώρο και ταξινόμηση θέσεων.

Πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλ. 22932107

Προπωλούνται σε ταξινομημένες θέσεις εισιτήρια από:

  • Δημοτικό θέατρο Στροβόλου τηλ; 22 31 30 10 για τη Λευκωσία
  • Στο ταμείο Οδού Ειρήνης 158 τηλ: 25 878744 για τη Λεμεσό
  • Και ηλεκτρονικά www.tickethour.com.cy 
  • και σε όλα τα ACScourier tel 77 77 70 40

Χορηγός Συνεργατικό Ταμιευτήριο Σολιάς Χορηγοί επικοινωνίας ΡΙΚ - εφημερίδα Καθημερινή - Κανάλι 6 Χορηγός φιλοξενίας το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CASALEPANAΥΙΟΤIS