Στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας συνεχίζονται οι μοναδικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με την συναυλία:

  • 100 χρόνια με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό

Το μεταλλείο της Σκουριώτισσας θα μας προσφέρει και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, μια ακόμη εκλεκτή παράσταση. Στον οργανωμένο συναυλιακό χώρο του Μεταλλείου, μέσα σε ένα περιβάλλον εντυπωσιακό και ταυτόχρονα υποβλητικό, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου μια παράσταση - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στο κυπριακό κοινό πραγματικά εκλεκτές και ιδιαίτερα ψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες απόλαυσαν χιλιάδες θεατών. 

Φιλοξενήθηκαν δημιουργοί του μεγέθους του Σταύρου Ξαρχάκου και του Διονύση Σαββόπουλου, έγιναν αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, συμμετείχαν εκλεκτές ορχήστρες όπως η ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρών καθώς και πλειάδα εκλεκτών κυπρίων και ελλαδιτών τραγουδιστών και μουσικών που πρόσφεραν αξέχαστες παραστάσεις. 

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε τραγούδια που αγγίζουν τις ψυχές μας και μέσα από ένα διαλεκτό στίχο μας πρόσφερε αθάνατα μουσικά αριστουργήματα. Πράγματι, η μουσική του Β. Τσιτάνη αναβάθμισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, με τέτοια ευαισθησία και σε τέτοιο επίπεδο που προκαλεί συγκίνηση ακόμα και όταν ακούγεται σε μια συνοικιακή ταβέρνα από λαϊκούς μουσικούς ή από μια συμφωνική ορχήστρα σε μεγάλα μουσικά σαλόνια.

Στην εκδήλωση τα έργα του Β. Τσιτσάνη θα τραγουδήσουν οι: Δημήτρης Μπάσης, Μπάμπης Τσέρτος, Μπάμπης Στόκας, Γιώτα Νέγκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ειρήνη Τουμπάκη και Έλενα Ξυδά. Τους συνοδεύει μεγάλη ορχήστρα με καλλιτεχνική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Άδμητου Πιτσιλλίδη και με συμμετοχή στην ενορχήστρωση και στο πιάνο του Βάσου Αργυρίδη.

Ο συναυλιακός χώρος βρίσκεται σε παρυφές του Μεταλλείου Σκουριώτισσας, στην Σολιά και μπορεί κανείς να φθάσει εκεί μετά από οδήγημα 45 λεπτών είτε από τη Λευκωσία, είτε από τη Λεμεσό. 

Έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων με τιμή €10, ενώ πληροφορίες για την παράσταση δίνονται από τα τηλέφωνα 22583500 και 25878744.

Η παράσταση αυτή οργανώνεται από το Μεταλλείο και συνεργαζόμενες κοινότητες της περιοχής.

Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα έργα κοινωνικής προσφοράς και φιλανθρωπικού έργου των διοργανωτών.