Ηλιακό πάρκο στη Σκουριώτισσα εγκαινίασε ο Υπουργός Γεωργίας

«Εκτιμώ ότι αυτή η σοβαρή επένδυση της εταιρείας θα αποδώσει τα μέγιστα, τόσο οικονομικά όσο και τεχνολογικά, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή και γρηγορότερη αποληψιμότητα του χαλκού από το μετάλλευμα», δήλωσε ο Υπουργός

Ηλιακό Πάρκο στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας εγκαινίασε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η σύγχρονη μέθοδος της υδρομεταλλουργίας, παράγοντας καθαρό μεταλλικό χαλκό υπό μορφή καθόδων χαλκού, οι οποίες πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές και συγκαταλέγονται μεταξύ των καθαρότερων στον κόσμο.

«Η εφαρμογή της υδρομεταλλουργίας είναι περιβαλλοντικά φιλικότερη και έχει χαμηλότερο κόστος, επιτρέποντας έτσι την επεξεργασία μεταλλευμάτων χαμηλότερης περιεκτικότητας».

Στόχος της δημιουργίας του Πάρκου, είπε, «είναι η συνεχής εκχύλιση του μεταλλεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου».

Αξίζει να σημειωθεί, συνέχισε, «ότι η ιδιοκτησία, η διεύθυνση και η στελέχωση της εταιρείας είναι καθαρά κυπριακή και ότι έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του τόπου με 100% εξαγωγικό χαρακτήρα».

«Η αξία του συναλλάγματος από τις εξαγωγές του χαλκού, σύμφωνα με τις σημερινές τιμές, ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην οικονομία του τόπου ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες της οικονομικής ύφεσης», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «η προσφορά εργασίας σε ανθρώπους που προέρχονται κυρίως από αυτή την ακριτική, αγροτική περιοχή, σε μια εποχή που τα ποσοστά ανεργίας ανεβαίνουν, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη

Πηγή άρθρου: NEWS IT

  • solarevent01
  • solarevent02
  • solarevent03
  • solarevent04
  • solarevent05
  • solarevent06
  • solarevent07